A MODERN ÓSZERES BLOGJA

Címkék

alátét (1) állóóra (1) amazon (1) antik (1) antikvitás (1) antik show (1) artvirag (1) asztali dekor (1) balaton sound (1) baldasztis (1) baumax (1) blogger (1) boróka otthonbolt (1) butlers (7) bútor (1) cion (1) coin (1) csirkehálós szekrény (1) csokoládé (1) ebéd (2) ebédlőasztal (1) előszoba (1) esküvő (2) étkezőasztal (1) faléc (1) falióra (1) falitábla (1) fehér bútor (1) feliratok (1) finn blogger (1) fogas (1) fürdőszoba (1) goa (1) gyerekkuckó (1) halloween (1) hálószoba (1) hófehér (2) húsvét (2) húsvéti dekor (1) húsvéti nyúl (1) húsvéti tojás (2) ibiza (1) ikea (9) inspiráció (1) iroda (1) játék (1) kampó (1) kancsó (1) kapd el a hangulatot (1) karácsony (2) kenyértartó (1) kéttemplom galéria (1) két templom galéria (2) kika (2) konyha (6) könyv (1) könyvajánló (1) kopott bútor (1) koszorú (1) kréta (1) kristálycsillár (1) láda (1) lámpa (2) lámpaernyő (1) lánybucsú (1) laundry (1) letisztult (1) letisztult stílus (1) mikulás (2) modern ház (1) mosás (1) mosókonyha (1) münchen (1) napi kedvenc (1) napi tipp (1) nappali (1) nászajándék (1) óra (1) óra. (1) orgona (1) ősz (2) ószeres (1) őszi dekor (1) pad (1) piran (1) polc (1) ptmd collection (1) pure home (1) raklap (1) régiség (2) régiség bolt (1) salzburg (1) szék (1) szekrény (2) szlovénia (1) tábla (1) tapéta (1) tavasz (2) tavaszi dekoráció (1) tchibo (1) tchibo bolt (1) terítés (2) tök (2) trend ötletek (1) trend tippek (1) újrahasznosítás (1) váci antikvitás (1) vasalás (1) vf antikvitás (1) világítás (1) villa bagatelle (2) virág (2) virágok (1) webshop (1) zöldséges láda (1) Címkefelhő

2011.08.31. 09:40 *Bianka*

Ószeres élménybeszámoló Szlovéniából 1.

Végre a nyár közepén eljutottunk egy viszonylag hosszú nyaralásra. A szlovén tengerpartot választottuk úticélnak, mert rengetegen ajánlották, a csupán 40 kilométeres, mégis rengeteg kalandot tartogató partszakaszt.

Végül Piranban szálltunk meg, ahol a hét közepén az egyik sikátorban találtam egy igazi ószerest. Egy idős bácsi boltja volt, aki eredetileg csak hangszerek felújításával foglalkozott, de aztán a helyiek automatikusan egyéb régiségeiket is behozták a boltba.

A bácsi - aki egyébként idős korához képest remekül elbeszélgetett velünk angolul -, elmesélte, hogy a régiségkereskedésbe csak beletanult, hiszen neki a zenélés és a hangszerek bütykölése volt mindig is a szereleme.

Hamar rájöttem azonban, hogy a beletanulás még nem hágott a tetőfokára, amikor egy hófehér leheletvékony kínai porcelán teás csészére egy 5 eurós cetli volt ráragasztva. Természetesen azonnal csomagoltattam. Ennek a bácsi úgy megörült, hogy mondta válasszak nyugodtan egy tányérkát is hozzá. "Igaz nem passzolnak össze, de hátha örül a kisasszony" szabadkozott az öregúr. Amikor az apró arany motívumokkal ellátott tányérkát felemeltem megláttam az alján, hogy ez bizony egy eredeti Rotschild porcelán egy 1924-es pecséttel. Elképedve felnéztem a bácsira, de ők akkorra már eltűnt a hátsó szobában csomagolni a kiválasztott tárgyaimat, így csak egy Tito arcképpel tudtam szemezni.

A boltról készült képeket érdemes tüzetesen megvizsgálni, hiszen tele volt a helyiség kincsekkel, és ha valaki Piranban jár keresse fel az idős, eredeti foglalkozása szerint tengerész bácsit.

Az utolsó képen a falon látható fotókon, a bolt tulajdonosa is megtalálható. A beszerzett ószerekről egy következő posztban számolok be.

1 komment

Címkék: szlovénia piran ószeres régiség bolt


A bejegyzés trackback címe:

https://oszeres.blog.hu/api/trackback/id/tr323192425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eki 2011.09.01. 11:08:42

Egyemmeg!!! Én amúgy is tökre bírom a szlovéneket, tök normális, kedves nép. Eddig csak télen, síelésekkor jártam ott, de csak jó tapasztalatom volt velük kapcsolatban. Piranról is rakj majd egy képet ;)
süti beállítások módosítása